Ines Kovačić Drndić

Magistra ekonomije, profesor, zborovođa.

Dirigentica Mješovitog pjevačkog zbora „Roženice“ Pazin od 2003. godine

Prof. Ines Kovačić Drndić rođena je u Puli, živi u Pazinu. Diplomirala je na Odsjeku za turizam pulskog Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” a na pulskom Sveučilištu završila je specijalistički magistarski studij „Upravljanje ljudskim potencijalima“ te je upisala doktorat „Nova ekonomija“. Diplomirala je glazbenu umjetnost na Filozofskom fakultetu u Puli. Umjetnička je voditeljica i dirigentica mješovitom pjevačkom zboru „Roženice“ Pazin od 2003. godine a od rujna 2019. godine je i predsjednica istog Zbora. Kraće je vrijeme vodila mješoviti pjevački zbor „Sokol“ iz Buzeta te dirigirala u nekoliko prilika Komornom filharmonijom Zagreb.

Od 2000. – 2005. godine radila je u glazbenoj školi u Pazinu i Poreču kao profesor klavira i solfeggija. Sudjelovala je na glazbenim pedagoškim skupovima, seminarima i konferencijama u čitavoj Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka, Pula, Osijek) te izvan Hrvatske posebno iz područja ekonomske znanosti. U sklopu rada u Glazbenoj školi Pazin od 2002.-2003. bila je i voditeljica Škole.

Od 2005. godine radi u hotelijerskoj kompaniji Maistra d.d. u Rovinju. Radila je na različitim projektima i poslovima od pripravništva, voditelja wellnessa, stručnog suradnika u marketingu i operacijama. Posljednjih pet godina radi na poziciji asistenta direktora operacija. Osim zadataka iz područja operativnog poslovanja u Maistri vodi projekte kulturnog turizma. Organizira međunarodni festival sakralne zborske glazbe MUSICA SACRA te Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva (FAKS), koji okuplja inozemne i domaće amaterske zborove, puhačke orkestre i folklorne grupe na atraktivnom kulturno – turističkom programu u Istri. Za FAKS festival dobila je posljednje tri godine priznanje Europske asocijacije festivala (European Festival Association – EFA) pod nazivom „EFFE label“.

Od 2009. -2013. godine bila je zamjenica Gradonačelnika Grada Pazina. Prema ovlastima Gradonačelnika bila je odgovorna za obavljanje poslova iz područja kulture i turizma.

Hrvatska udruga zborovođa joj je 1. travnja 2016. godine dodijelila priznanje u obliku strukovnog naziva Maestra mentorica Hrvatske udruge zborovođa za postignute trajne rezultate visoke umjetničke razine. Na međunarodnim natjecanjima zborova česti je član stručnog povjerenstva gdje predstavlja hrvatsku zborsku scenu.

2017. godine joj je Grad Pazin dodijelio Zahvalnicu Grada Pazina za izvanredne rezultate postignute tijekom petnaest godina umjetničkog vođenja zbora Roženice i značajan doprinos razvoju i promociji amaterskog zborskog pjevanja.

U srpnju 2018. godine je osnovala udrugu Ars Cultura s ciljem promicanja kulture i izvedbenih umjetnosti.

Iza sebe ima impresivan uspjeh te je sudjelovala na brojnim državnim i međunarodnim smotrama i natjecanjima na kojima osvaja srebrne i zlatne plakete. Među nagradama se ističu zlato sa međunarodnih natjecanja Chorus Inside u Rovinju gdje je 2014. godine osvojila posebnu nagradu za najboljeg dirigenta festivala te na nacionalnom natjecanju „Croatia Cantat“ održanom u studenom 2018. u Šibeniku gdje je također osvojila posebnu nagradu za dirigenta.