„Vjeruj u ljubav“ je zabavni zborski koncert kojeg je 2016. godine kreirala Ines Kovačić Drndić u suradnji sa pjevačima Zbora Roženice u cilju da se Zbor još više približi publici i na taj način privuče među svoje članove nove pjevače mlađe generacije. Već se nakon prve godine održavanja koncerta uvidjelo da će projekt imati svijetlu budućnost jer je bio iznimno prihvaćen od publike. Na programu koncerta su ljubavne pjesme različitih stilova sa naglaskom na zabavnu popularnu glazbu koju Zbor izvodi uz pratnju izvrsnih glazbenika. U pratećem bendu Zbor ima bogati instrumentalni sastav (klavir, solo gitara, bas gitara, udaraljke i violina).

Prvi koncert „Vjeruj u ljubav“ je održan na Valentinovo, 14. veljače 2016. u maloj dvorani pazinskog Spomen doma koja može primiti do 250 osoba. Kako se već na prvom koncertu tražilo mjesto više, nakon sljedećeg koncerta kojeg je Zbor održao 17. veljače 2017. godine bilo je jasno da koncert treba premjestiti u veliku koncertnu dvoranu što je za produkciju koncerta bio veliki izazov. Zbor je tako 2018. godine odvažno krenuo u realizaciju koncerta u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma koja može primiti više od 600 posjetitelja. Izniman uspjeh koncerta kojeg je Zbor održao 16. veljače 2018. godine dao je vjetar u leđa i potvrdu Zboru da je njihov projekt kvalitetan i odlično prepoznat od strane publike i medija. Od tada se koncerti održavaju u velikoj dvorani koju publika redovno popuni do posljednjeg mjesta. Da Mješoviti pjevački zbor „Roženice“ radi nešto posebno dobro i drugačije na koncertu „Vjeruj u ljubav“ dokazuje i to da čak tjedan dana prije koncerta velika dvorana Spomen doma Pazin bude u potpunosti rasprodana.

Zabavni ljubavni hitovi koji se inače mogu čuti na radijskim postajama, u zborskom aranžmanu uz pratnju profesionalnih glazbenika i pomno izabranih gostiju postaju prava glazbena poslastica a koncept koncerta uz karizmatične voditelje poprima puno šire okvire od čistog glazbenog programa.

Koliko pjevači unutar Zbora Roženice uz pomoć dirigentice Ines Kovačić Drndić napreduju dokazuje činjenica da je na prvim koncertima Luka Krulčić bio jedini solist zbora a kasnije mu se u solističkim ulogama pridružuju još i Diana Krizmanić, Petra Kuhar, Nikolina Kuhar, Nina Maretić, Anja Fakin, Anna Drndić, Kruna Mrak, Leon Merleta, Neven Turčinović, Deni Erik, Goran Fabris, Miljenko Ladavac i drugi.

Na koncertu „Vjeruj u ljubav“ u dvosatnom programu uz Zbor Roženice nastupaju posebni gosti koji imaju već važnu medijsku praćenosti te je tako osigurana visoka atraktivnost projekta za sve generacije publike i ljubitelje različitih stilova pop i zabavne glazbe. Publika tako može uživati u zborskim aranžmanima pjesmama najpoznatijih domaćih i stranih pjevača. Zanimljivo je istaknuti da je poznati istarski skladatelj Damir Grgurović Grga skladao za Zbor Roženice pjesmu „Viruj u ljubav“ koju je Zbor prvi puta izveo na koncertu Vjeruj u ljubav 22. veljače 2020. Svečanost tog koncerta bila je i zaključak svečanog obilježavanja 40.-te obljetnice uspješnog kontinuiranog rada Zbora.

Zbor Roženice na koncertu tek malo predahne dok nastupaju najmlađi gosti, dječji zbor „Mali od sv. Jurja“ iz Pazina a uz njih Roženice uvijek imaju i atraktivne goste iznenađenja. Tako su do sada gostovali Mia Dimšić, Franka Batelić, Bojan Jambrošić, Mirna Sporiš, Blanka Tkalčić, Josipa Bilić, Gordan Gregurović, Mateo Pilat i Goran Karan. Voditelji koncerta su karizmatični operni pjevač Ronald Braus te poznati televizijski voditelj Frano Ridjan.