Pazinskim »Roženicama« brončana plaketa – Glas Istre – 28.03.2006.

Nijemci oduševili Pazince izvedbom »Kad si bila mala Mare« – Glas Istre – 03.10.2005
18. veljače 2020.
Treća sreća pazinskih Roženica – Glas Istre 29.05.2006.
18. veljače 2020.

ZAGREB –

Na 8. bijenalnom natjecanju pjevačkih zborova Zagreb 2006., koje je prošlog vikenda u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda okupilo 14 zborova iz cijele Hrvatske, mješoviti zbor »Roženice« iz Pazina podijelio je sedmo mjesto s muškim vokalnim ansamblom »Grič« iz Zagreba, te su za to nagrađeni brončanom plaketom.


Peteročlani žiri na čelu sa Željkom Brkanovićem najboljima je proglasio akademski zbor bazilike Srca Isusova »Palma« iz Zagreba. Drugo i treće mjesto također je pripalo zagrebačkim zborovima, »Liri« i zboru Svete Barbare »Panis Angelicus«. Prijelazni pehar koji dodjeljuje Hrvatsko društvo skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja pripalo je renesansnom vokalnom ansamblu »Vatroslav Lisinski« za izvedbu pjesme Igora Kuljerića »Gumbelijum roža fino diši«.


Ovogodišnje natjecanje posvećeno je akademiku Anđelku Klobučaru, skladatelju, orguljašu i uglednom profesoru Muzičke akademije u Zagrebu, koji je potpisao i obaveznu skladbu, dvije minijature za zbor »Tri stabla« i »Bu kak bu«. Osim toga, »Roženice« su izvele »O occhi, manza mia« Orlanda di Lassa i »Ja se kajen« Branka Starca, te su svoj prvi nastup na ovom natjecanju završili pjesmom Damira Bužlete »Delat ću brajde«. Zborom je ravnala dirigentica Ines Kovačić.


Manifestacija, koja okuplja najbolje od najboljih s područja domaće zborske glazbe, završila je u nedjelju, zajedničkim nastupom zborova na svečanoj misi u zagrebačkoj katedrali te koncertom američkog zbora »Appleton Boychoir« i »Zagrebačkih dječaka« u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

 P. PEKICA